web analytics
Mastodon

–Jeg håper nesten jeg får korona eller apekopper

Vi har kommet til juni og sommerferien står for døren hos mange. Personlig ser jeg mest frem til juli/august, og hadde det vært opp til meg, hadde juni vært ferdig allerede. I alle fall all den tid færre og færre brenner pinsebål her. Eller, det åpner jo en fransk kafé i Trondhjem i Midtby’n. Den kunne jeg tenkt meg å besøke en gang. Kanskje de har crêpes. Og en løksuppe på høyde med den de har på Mormors stue.

Men reising, ja. I teorien liker jeg å reise. Jeg liker å se nye steder. Jeg er bare ikke så glad i å komme meg dit. Så lenge det ikke er via bil da. Bil går greit. Biler kan man stoppe og ta pauser fra. Med fly er det heller umulig. Og tog er så dyrt at det er ikke aktuelt. Og erfaringen min fra å toge opp og ned mellom Steinkjer og Trondhjem tilsier at det er ikke lange pausene man får der heller. Strekke på bena og litt friskluft, ja visst, men i alle fall ikke lang nok til å fyre opp en sigg og nyte den. Såfremt man ikke stopper opp for å vente på møtende tog da, men erfaringen der også tilsier at det skjer på nedlagte stasjoner og man får ikke gå ut mens man venter. Håpløse greier.

Om noen uker skal jeg til Wien. En by jeg kan litt om, i et land jeg kan mer om, dog mest fra et historisk perspektiv, takket være noen intense uker med Europa Universalis IV her i mai. Og litt fra historietimene på grunnskolen. Det blir helt sikkert fint, men jeg gruer meg noe grønnjævlig og jeg håper nesten jeg får korona eller apekopper dagen før avreise. Noe jeg sikkert burde ha snakket med noen om.

Det var sånn sist jeg dro utenlands via fly også. Oktober 2016. Det ble en veldig fin tur, og det blir nok dette også, men det er så mye stress med bagasje som kan komme bort eller bli igjen i Norge, andre lands lover og regler, særlig på flyplassen, reise til Oslo aftenen før fordi flyet går såpass tidlig fra Gardermoen osv. Og hva med katten? Hvem skal se til henne de dagene jeg er borte? Sørge for at hun får mat og vann, og tømmer kassen hennes? Hu er livredd alle som ikke er meg, så det blir neppe noe kos eller fjerning av blodtårer.

Da er det enklere med plantene. De jeg har står utendørs og får både lys og vann, om de vil eller ikke. Jeg har glemt at de eksisterer allerede. Pågående haveprosjekt til tross. Deres overlevelse er opp til vanene. Jeg burde sikkert blote noe. Hva liker Frøya, mon tro? Bortsett fra katter, for hun får ikke Nusse.

Men det går sikkert bra og det blir nok en fin tur. Og jeg ser jo frem til både sachertorte og wienerschnitzel. Men jeg ser likevel mer frem til juli og august. Det blir ferietur da også, men da i bil og i Norge. Langt enklere og mer behagelig. Og med større sjanse for enten løvbiff på ei veikro eller vaffel på Dovre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.