web analytics
Mastodon

Kinder Maxi-ostekake (Kinder Maxi cheesecake)

Denne oppskrifta fant jeg på TikTok her om dagen, og jeg bare MÅTTE prøve den. Ingredienslista var litt dyr, og kaloriinnholdet er out of this world, men fuck it, den er så god. Og mektig. Et lite stykke holdt meg gående i 18 timer!

Ingredienser:
350 g Digestives (eller Bixit om du føler for det, da blir ikke bunnen så hard)
180 g smør (i oppskriften står det usalta, men det er ikke feil om du bruker vanlig meierismør)
400 g Kinder Maxi (og ekstra til pynt, rundt regnet 4x 6-pakninger totalt)
620 g kremfløte (egentlig double cream med 50 %++ fettinnhold, men det får man ikke tak i her til lands, som jeg har funnet i alle fall)
500 g kremost
120 g melis

Slik gjør du det:
Smelt smøret og kjør kjeksen i en blender eller hurtigmikser, eller mos med kjevle.
Hell kjeksen i en bolle og tilsett smøret.
Finn deg en 8″ kakeform eller springform (du kan sikkert bruke en større også, men da blir kaken lavere og bunnen tynnere), dekk bunnen med bakepapir (og gjerne også sidene, sånn at du enkelt kan løfte den ut og få alt sølet fra pyntinga oppå der fremfor overalt ellers), og ha oppi kjeks- og smørblandingen. Trykk den flat. Obs! Jo hardere du pakker den, jo mer kompakt blir bunnen.
Smelt 200 g Kinder Maxi. Enten i vannbad eller i mikro. Hvis sistnevnte, kjør på halv effekt i 30 sek om gangen til det har begynt å smelte, og så 10 sek om gangen til alt er smelta. Rør rundt i beholderen for hver gang. La det avkjøle seg.
Pisk krem av 500 g fløte, sett til side.
Ha kremosten i en bolle og tilsett melis. Miks til en jevn blanding. Ha så i den smelta sjokoladen. Miks videre til en jevn blanding.
Ta så ¾ av kremen og vend forsiktig inn med en stor slikkepott eller noe. Spar resten til neste dag.
Hell så dette oppå kjeksbunnen og prøv å pakk den sammen og få den glatt oppå og på sidene (jeg klarte det ikke).
Sett kakeforma med kake oppi i kjøleskapet over natta.

Neste dag smelter du 200 g Kinder Maxi igjen, men denne gangen sammen med 120 g fløte (bruk gjerne et målebeger med helletut til å smelte sjokoladen i). Avkjøl glasuren.
Ta kaken ut av kjøleskapet og sett den på et fat (eller om du er som meg og har mer enn nok bakepapir, brett det ut og sett i gang). Hell over glasuren, før du tar resten av kremen i en sprøytepose og sprøyter ut små kremderter rundt kaken (eller om du opplever det jeg gjorde, nemlig at kremen bare rant av kaken og havnet på siden, legg et band av krem rundt, eller vent litt og bruk krem på boks/topping. Pynt så kremdertene med Kinder Maxi.
Sett i kjøleskapet i et par til noen timer til glasuren har stivnet, og du er klar til å servere den.

Jeg skriver ikke inn kaloriinnholdet her, for folk som ikke ønsker å vite det, men det kan dere spørre meg om på Twitter.

I found this recipe on TikTok. I love it!

 


2 Responses to Kinder Maxi-ostekake (Kinder Maxi cheesecake)

  1. Linda Moland says:

    Kan denne kaken fryses?

    • admin says:

      Det vet jeg ikke. Jeg hadde den stående i kjøleskapet til jeg åt den opp. Tok vel en 10 dager, med god hjelp av familie og venner, for den var jaggu mektig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.