web analytics
Mastodon

– Vi havner alle i Hel, uansett

Syttende mai, er vi så glad i, og kom mai, du skjønne, milde.

Milde? Tja, jeg vil ikke si det er så mildt, jeg, for å sitere min indre Pernille fritt etter hukommelsen.

Håpet er jo at det skal være som mai 1997, hvor alt var begredelig frem til nettopp syttende mai, og så fikk vi en kjempebra sommer som så å si varte til oktober.

Vel, en mann kan drømme. Alt er bedre enn å våkne hver morgen og se snefillene lave ned fra oven, i alle fall. Da tar jeg heller regn nok til å forårsake en syndflod. Gudene skal vite at vi har nok å synde for i verden. Særlig siden vi alle havner i Hel, uansett. Litt avhengig av hvilken religion man velger å følge – eller ikke følge.

Siden de fleste religioner ikke tillater at man har andre guder enn den religionens hovedgud, så vil det tilsi at alle som ikke følger den og den religionen blir fordømt. Siden det er mer enn bare én religion, og mange av oss ikke tror i det hele tatt, vil det med andre ord si at vi alle vil finne veien til et flammende inferno hvor vi blir torturert fra ende til annen. Sammen med de rivaliserende gudene.

Om de finnes, da. Det er et helt annet Øyeblikk. Eller kanskje ikke et Øyeblikk engang. Jeg vet egentlig ikke om det er et passende tema for en petit, eller om man får plass. Det vil nok kanskje gjøre seg bedre i en kronikk i et eller annet teologisk fagblad eller lignende. Og den lokale presten vil neppe være det verste man hisser på seg.

Det finnes verre folk, og nei, jeg tenker ikke på gladkristne. Ikke bare dem, i alle fall. Fanboys finnes overalt. Noen av dem går helt Seymour. Flere av dem er nok katolikker. De ser ut til å være blant de verste. Sammen med visse muslimske trosretninger.

Og for ikke å få sprengt kåken, sier jeg ikke at alle katolikker er ille. Men at det finnes flere gærninger blant dem, som hos alle religioner, sier jeg ikke noe på. Åsatruere er neppe bedre, de heller, men de har nok å stri med, med tanke på folk som Vigrid og lignende høyreekstreme syklubber som korrumperer Odins gode navn og rykte.

Selv fredsæle pasifister fra øst har nok av konservative fundamentalister som ikke liker at man snakker ille om det de tror på. Men jeg snakker meg bort. Dette skulle jo egentlig handle om maiværet.

Men ja, jeg tar gjerne regn i massevis. Det gir avisene noe å skrive om som ikke handler om COVID-19. Dessuten kommer regn i all hovedsak når det er varmegrader ute, og så lenge det regner, sner det ikke. Bare gode ting. Selv om det selvfølgelig er digg med sol, også, men vi bor i Trøndelag. Vi får klare oss med den ene uken i juli. Så var det bare å planlegge ferien etter den. Når enn den dukker opp …


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.