web analytics
Mastodon

«Alt som krever at du må drikke deg til mot for at det skal være noe å satse på, er ikke noe for meg»

Tidligere generasjoner har ofte fortalt meg hvordan de endte opp med å like smaken på de merkeligste ting. Ikke Volvo og Pepsi Max, det tror jeg uansett aldri at de kan forklare meg, men litt mer folkelige ting, som sild og akkar.

De hadde nemlig en god taktikk (som jeg har til gode å prøve, til dels fordi jeg er feig, til dels fordi jeg vet hva jeg liker og ikke) for å lære seg å like slikt.

I en fjern ungdomstid satt noen kompiser og drakk seg til mot på øl, før de gikk på restaurant og bestilte sild og akkar
. Det smakte tydeligvis fortsatt ille, for de bestilte mer øl, antageligvis for å fjerne smaken av sjømaten. Det fungerte. De ble beruset nok til å få i seg ufisken, og jeg vil anta at alkoholprosenten i blodet kom godt med – ikke bare for det flytende motet.

Og slik gikk de, så vidt jeg har fått med meg, en hel aften, til de endelig likte både sild og akkar, og jeg har blitt fortalt at de klarte å stå på beina etterpå, også. De tidligere generasjonene hadde bedre sisu enn dagens ungdom. Dagen derpå kan jeg bare tenke meg til, og håpe at jeg aldri opplever, uansett om det sørget for at de plutselig hadde fått sansen for sild og akkar.

Alt som krever at du må drikke deg til mot for at det skal være noe å satse på, er ikke noe for meg. Det være seg burugler med noen kilogram sparkel og noen liter dårlig parfyme som henger på studentsteder i et håp om å plukke med seg en kanakkas møkkings student hjem, eller illesmakende ting som nettopp sjømat. Eller for min del; kaffe. Fysj og føy.

For jeg kan si at jeg har prøvd deres taktikk for å lære meg å like kaffe. Store mengder kaffe med blankt blandevann eller cognac har rent ned min strupe, og jeg kan fortsatt si at jeg ikke liker smaken, uansett hvor full jeg blir. Det samme gjelder IPA, Jägermeister, Sambucca, og diverse urtelikører (Ratzeputz, jeg ser på deg). Uansett hvor mye (eller lite) jeg drikker, smaker det ikke godt, og da kan man like gjerne bare slutte å drikke det. Det finnes jo så mange flere ting å drikke som smaker så meget mye bedre.

For kaffen sin del er det like greit, for kaffe har motsatt effekt på meg, og gjør meg trett, samt at jeg raskere (enn andre, visstnok) blir dårlig i maven av det. Enda flere grunner til å holde seg unna kaffe, og heller få i meg koffeinen min fra andre kilder (som for eksempel Coca-Cola, Urge og Tab X-tra).

Så kan de andre bare ha kaffen og sjømaten sin, så kan jeg kose meg med pandecager og brus.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.