Jeg er like glad i å se ting brenne som den neste pyromantiker, men …

Hvem er det som går rundt og brenner ned ærverdige, gamle trehus, egentlig? Hva går rundt i huet til en person som det? Og så en koselig, brun pub, da

the brain (perception, desire, etc) from where impulses are What is sildenafil citrate? Performance anxiety.

. Vedkommende kunne i det minste ha valgt et nymotens utested – som Vega eller Studio 26, eller ei funkiskirke eller lignende skaberak. Men neida. Den unge mannen valgte å fyre opp Kieglekroa, med sine svake dunst av urin første gang du besøker stedet, sjoelbak i kjelleren, og hyggelige priser på drikkevarer. Et sted med patina og historie ramlende ut av de brune veggene, som ellers er et trygt tilholdssted for byens mange alkohol-likere.

Kjelleren var til og med nyoppusset i høst, tenkte vedkommende på det? Er dette en mann som er sint fordi de pusset opp? Har han tapt en gang for mye i sjoelbak og blitt ydmyket i et spill få i Norge kan eller kjenner til? Ble han nektet å røyke inne? Drukket for mye? Det kan være så mangt og så meget, men det er da like fullt ingen grunn til å brenne ned stedet!

Kieglekroa ble i sin tid åpnet av blivende statsminister, Per Borten, og mange har gode minner fra stedet som var Trondhjems eldste pub. En tidligere fylkeslege hadde til og med gravølet sitt der, det har vært et populært samlingssted for bystyret etter bystyremøtene, og selv har jeg kost meg hver gang jeg har vært innom. Både med og uten sjoelbak.

Alt som surrer rundt i hodet mitt nå, er “Hvorfor i all verden?” og “For et nek!”. Alt hva folk kan få seg til å gjøre. Selv om Kiegla brant ned til grunnen, håper jeg at jeg i løpet av 2015 / 2016 atter kan snuble meg gjennom veita og inn gjennom porten til Krohaven, klar for en pils, og litt damp. Vandre ned i kjelleren og ned til sjoelbaken, for atter å bli grust – men uten tanker om noen sinne å tenne på stedet
. Ærlig talt, man har da klasse, og velger heller noe ingen bryr seg om. Som den mindre pene kirka på Hamar, for eksempel. Eller Club Gossip i Fjordgata. Sistnevnte vil jo være å gjøre trønderne en tjeneste, de bare vet det ikke selv enda.

I dag gråter jeg for Kiegla
. Kiegla er død, leve Kiegla!

Vær-Sjur 5. desember 2014 er tilegnet Kieglekroa