«Takk ska du ha
Takk for den tiå så va
Takk for de ordå du sa
Alt det du gjor før du reiste ifra
Alt det du va
Takk ska du ha»
Når var sist du gråt? Jeg gråter nå, for Frode «Froddien» Rønli har gått over til de evige jaktmarker.
Verset over er signert Magne Høyland/Tor Salomonsen fra Asfalt. Jeg kunne brukt noe som helst fra Stavangerensemblets rikholdige katalog, men jeg valgte altså Asfalt, for de ordene er så slående og sier så mye.
Når det er sagt har Ensemblet gitt meg veldig mye opp gjennom årene.
Fra den ultimate bakfullsangen «Kan’kje finna fingen» til sangen som beskriver hverdagen min, «Blyge Harry», og Froddien har hele tiden vært delaktig ved å synge for dem, hele veien siden han ble hanket inn som vokalist i 1976.
Så takk for alt du har gjort for Rogalands musikkscene, Frode. Takk.